17. 2. 2011

Emma asks ... Foly

Simply Foly- dievča,ktoré patrí k blogerom,ktorý sa blogovaniu venujú dlhšie. Ako sa k tomu dostala? Aký má názor na módu a čo pre ňu znamená? Dočítate sa v nasledujúcom rozhovore. 

Patríš k ,,starším" blogerkám,teda nie si nováčikom v blogovom svete. Kedy si sa začala zaujímať o módu?
O módu sa zaujímam už od malička. Keď som bola malá, premávala som sa v maminých šatách,lodičkách-no veľka slečná bola zo mňa. Ale tak intenzívnejšie som to začala sledovať asi tak pred dvomi rokmi.
Teda môžeš s kľudným svedomím prehlásiť,že dýchaš a žiješ pre módu? :)
Nie, rozhodne neberiem módu až tak vážne. Je to môj koníček, moja záľuba.
Keďže je to tvoj koníček,určite ju sleduješ. Slovenské blogy,zahraničné blogy, mnohé módne stránky..Čo si myslíš o móde ako takej?
Móda je veľmi premenlivá a flexibilná, takže každý si v nej nájde to svoje. Aj čo sa týka najnovších trendov. Človek má právo výberu. Môže kombinovať, striedať štýly, jednoducho môže sa "hrať s módou". A to je na tom to pekné.
Móda sa hlavne opakuje,to čo nie je IN teraz,bude IN o pár rokov. :) Mení sa aj tvoj štýl obliekania? Ako by si charakterizovala svoj štýl?
Mení sa. Ale tie hlavné charakteristické črty ostávajú. Keď som mala búrlivé pubertálne obdobie, tak som prešla viacerými fázami-modrá vlna,farebný papagáj,niečo ako emo...
Teraz sú to hlavne sukničky,opätočky. Snažím sa zvýrazniť svoju ženskosť, ale nezabiť to "malé dievčatko" vo mne. Ale priznám sa, mám občas aj také dni, kedy nič neriešim a som rada,že som sa nejak vytrepala do školy.
Dá zabrať, skoro ráno vypiplať sa do dokonalosti a ísť taká nahodená do školy,to je pravda. :)
Považuješ sa za obeť módy? Musíš mať všetko,čo práve káže pani móda alebo si ideš vlastnou cestou ?
Určite otrocky nepodlieham módnym trendom. Áno, vždy si pozriem zoznam must have na tú a tú sezónu,ale väčšinou si z toho vyberiem pár vecí, ktoré sa mi páčia. Vyberiem neznamená,že ich aj kúpim, pretože niekedy ma módny trend omrzí skôr ako si ho kúpim. Chvalabohu, aspoň ušetrím.Musím sa priznať,že na túto sezónu nevyhnutne potrebujem maxi sheer skirt! To som si zamilovala.
Tie sú WOW!:) Čierne priesvitné sa mi páčia najviac,ale na tie by som asi odvahu nemala. :) 
Objavila si sa na internetových módnych stránkach,pôsobila si ako modelka na módnej prehliadke...Čakala si až takýto úspech?
Neviem, či to môžem považovať za nejaký mega úspech. Áno, teší ma, že ľudia majú radi môj blog, chcú o mne viac vedieť, robia rozhovory, že som mala možnosť byť v showroome pri uvádzaní Lanvin kolekcie..to všetko je super, ale stále je to len môj koníček. Nečakám od toho modré z neba- hviezdnu bloggerskú kariéru. Predsa len, ešte stále sme na Slovensku a tu o to nie je záujem. A na tej módnej prehliadke- to nebolo kvôli blogu.
Čo Ti blog vzal a naopak dal? Okrem už spomínaných úspechov?
Spoznala som mnoho skvelých ľudí- niektorých aj osobne. Vďaka blogu mám dosť veľký prehľad o tom, čo sa kde deje, čo je nové, kto mal čo na sebe. No na druhej strane, už asi polroka vedia o mojom blogu aj ľudia z okolia. Keby to boli len tí najbližší, to by až tak nevadilo, ale vieš ako- jeden sa prekecne a už to ide. Takže teraz o mojom blogu vie asi polovica mesta, aj to nie o všetkých viem ja. Ani nechcem vedieť.Radšej. 
Bojíš sa,že by ťa za to odsúdili ? Alebo to skôr berieš ako ,,stratu" súkromia?
Dôvod prečo som tvorila asi dva roky tajne bol hlavne ten, že som nevedela, či to moje kamošky pochopia. Či im to nebude pripadať divné, že si fotím svoje outfity na blog, píšem veci o móde...či im to nebude pripadať povrchné. Samozrejme, teraz keď to už vedia, tak aj ľutujem, že som im to nepovedala skôr, pretože to berú úplne normálne (aspoň  sa tak tvária). Je to strata súkromia, ale do toho som s tým išla.
Podporujú ťa v tom, môžeš byť spokojná. :)  Sú všetci blogeri takí milí, ako sa o  nich vraví? Nevládne medzi nami konkurencia ?
Tak mala som tú možnosť stretnúť dosť veľkú časť blogerov v H&M showroome. To bolo skvelé! A naozaj, všetci tam vyzerali veľmi milo, až na jednu osobu, ale to bol možno len môj subjektívny dojem. A čo sa týka slovenských blogerov tak tí sú 100% veľmi milí!! Hlavne tí, ktorých som spoznala osobne. Dá sa s nimi super pokecať- nielen o blogoch a móde!
Určite je pozitívum to,že si spoznala skvelých ľudí. :) Človek sa chce nustále zdokonaľovať v tom, čo robí. Vnímaš to v súvislosti s blogom rovnako alebo máš skôr pocit,že si dosiahla vrchol?
Od vrcholu mám ďaleko. :) Ale som s blogom spokojná. Vždy sa dá čo to vylepšiť.
Žiješ ako normálne 18-ročné dievča. Priatelia,párty...no k tomu všetkému aj blog. Zmenila si sa za ten čas, čo bloguješ ?
Zmenila. Jedna obrovská zmena, ktorú má na svedomí práve blogovanie je, že už nie som taká "úprimne kritická" ako som zvykla byť. Niekedy mi nerobilo problém, povedať/ napísať, komukoľvek- toto je zlé, toto vymeň, zle tu vyzeráš...ale pochopila som, že tým len ubližujem ľuďom a to nechcem. Tak som s tým prestala- v osobnom ale aj v blogovom živote.
Musela si byť nekompromisná.
Bola som, až sa za to hanbím. Teraz by som nič také nespravila.
Nikdy nie je neskoro naprávať svoje omyly. ;) Ako vidíš seba o povedzme takých 5, 10 rokov?
Dúfam, že budem úspešnou študentkou na Karlovej univerzite. Budem mať nejakú dobrú prácu, priateľa Francúza, budem plynule hovoriť po francúzsky, španielsky a anglicky a budem veľa cestovať.

Želám Ti,aby sa ti splnili. Do bodky! :)

EMMA 

14 komentárov:

  1. :)Mám rada tvoje rozhovory majú šmrnc! :)

    a k Foly, škoda, že si ludom prestala hovorit to co si naozuaj myslis,mozno ze tym stratis niekolko priatelov, mozno ze im to trochu ublizi, ale urcite im to ublizi menej ako kedy ich potajomky ohovara napr cela skola, alebo "cely blogovy svet"... inak nemam vyhrady.. mam ta velmi rada ty stara blogerka! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem Emma:) bože, mám tam chybu- Francúz s malým f..ojoj. trapas

    OdpovedaťOdstrániť
  3. priateľa francúza(to by som aj ja chcela :) želám veľa šťastia !

    lesimple.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Sindy je najlepšia.. krásna, milá, so super štýlom a dobrým srdiečkom! A pri jej poslednej odpovedi sa usmievam.. nech sa to teda všetko splní do bodky!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Katka-si zlatá, díky :*
    Foly-to ja ďakujem:)A žiadna chyba tam nie je,ja ju nevidím :P :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. korytnačka naša :) skvelý rozhovor, vyzeráš super a tiež vyzeráš veľmi milo :)
    Emmka, super otázky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. great!!

    http://opinionslave.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Super rozhovor. Je taky dynamicky.
    Blog Foly bol jediny, ktory som poznala a na zaklade ktoreho som zacala blogovat aj ja. :)

    amourauvogue.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  9. foly je super, taktiež tvoj rozhovor :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Mne sa tiez pacil tvoj rozhovor super otazky zaujimave odpovede:)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Super rozhovor, paci sa mi hlavne to, ze otazky na seba nadväzujú, je to ako typický rozhovor do casopisu s diktafonom :) super!
    a sindy je skvela, zboznujem ju! :)

    OdpovedaťOdstrániť