13. 2. 2011

Emma asks ... Pastelka

Priznám sa,mala som pochybnosti. Nevedela som,čo môžem čakať od 13-ročného dievčaťa. Či bude vedieť odpovedať na moje otázky. Či to nebudú len tupé vyjadrenia dievčaťa, s ktorou hádže puberta.
Nebolo to tak.
Pastelka -  Barborka ma prekvapila svojími odpoveďami,názormi na život,cieľavedomosťou atď. V rozhovore sa môžte utvrdiť v tom,že nie všetkých teenagerov dnes zaujímajú len drogy/alkohol a iné tie blbosti,ktoré robia. Viem,o čom hovorím, doma mám jednu 13-ku. ;)

Tvoj blog nie je zameraný ani tak na módu, ako skôr na to, o čo cez deň zakopneš, čo ťa baví. Bolo to zámerom ?
Pri založení blogu som mala jediný zámer.Fungovať ako fashion blog,písať o najnovších módnych prehliadkach a žiť tajným životom.Každému sa však nepáči to isté a dávať na blog fotky,ktoré vidíme všade mi príde dosť otrepané.
Nebála si sa teda prísť s niečím odlišným resp. s niečím novým ?
Zo začiatku áno.Nebol to však nejaký obrovský strach,pretože som poznala dosť blogov s podobným zameraním.
Tavi Gevinson (osoba,ktorá blogovanie spustila) už ako 13-ročná začala s blogovaním. Ty máš 13. Prezraď,čo inšpiruje mladé dievča založiť si blog ?
Chcela som len vyjadriť svoj názor.Väčšina ľudí žije v presvedčení,že kto má od 12 do 20 musí piť,fajčiť a behávať za chlapcami.Ja som ani jedno neokúsila a som na to hrdá.Po založení blogu som to ignorovala a snažila som sa napísať to,čo ma napadlo.Teraz už blog beriem ako svoj druhý život.Na blogu som spoznala za štyri mesiace nespočetne veľa nových ľudí,so svojským štýlom,ktorým sa odlišujú.Predtým by som nikdy nevstúpila do sekáča,neobliekla si veci po mame a nikdy by som si nedala na seba tri farby.Teraz rýpem v maminej skrini a hľadám nové veci.
Takže si teraz už dokážeš reálne predstaviť,že by si módu mohla vyštudovať ?
To by som nikdy nechcela.Tu sa pracuje s veľkými peniazmi a viem,že raz dva by boli fuč.Poznám ľudí,ktorý behali po prehliadkach,poznali nákupné centrá do posledného zákutia a dokázali minúť svoje výplaty.Viem,že ja by som sa nedokázala krotiť..A neviem ani kresliť. :)
Blogovanie ťa očividne baví,no stretla si sa už aj s negatívnym ohlasom?
S negatívnymi nie,skôr s radami,čo si cením.Myslím,že si nezaslúžim ani toľko čitateľov.Oni sú hlavná motivácia.Teší ma každý komentár,každy čitateľ.Kto to nezažil,neverí.
Vedia o tvojom blogu známi z tvojho okolia ?
Vie o ňom len jedna kamarátka,s ktorou sme ako sestry.Tá ma podporuje,čo si veľmi cením.Rodičia o tom nevedia,neviem ako by to prijali.Priateľov mám pár,ostatný sú známi.Pod slovom "známi" myslím spolužiakov,ľudí z internetu.Tým sa o tom ani nechystám povedať.Druhý svet,ten blogový,beriem za kamarátsky.Ľudia sa tu vedia viac pochopiť,pomôcť si.
Čítaš knihy/magazíny o móde ?
Magazíny nie,veď v každom je t isté a stoja hriešne peniaze.Skôr si otvorím stajl,alebo blogy,o ktorých viem,že na nich nájdem všetko,čo potrebujem.Kupujem si len IN.ko.Ok,je to trápne,ale sú tam príbehy,make-up tipy,články o móde a skutočné príbehy.Baví ma.Knihy?Tie si rada prečítam.Sama jednu píšem,dopĺňam ju svojimi fotografiami.
Píšeš knihu? O čom?
O všetkom,čo ma stretlo a po čom túžim.Je to zmes zážitkov a chvíľ,ktoré som prežila.Tiež sa v ňom vyskytujú ľudia,ktorý ma naučili niečomu novému.Sú tam články na témy,alebo skôr veci,ktoré by so nechcela zažiť,ako napr.drogy,fajčenie,znásilnenie..Snažím sa vžiť do pocitov a tela toho druhého.Čítam príbehy na internete,kde sa dozvedám o neštasntých ľudských osudoch.
Zaujímavé na dievča v tvojom veku!  Plánuješ raz tú knihu vydať?
Viem to z vlastnej skúsenosti.Mám tajomstvo,ktoré je ťažké niesť.Preto sa snažím druhým pomáhať,a ukázať im prostredníctvom príbehu,že všetko sa na dobré obráti.Vydať by som ju chcela.Neviem však,či sa podarí.Možno keď budem dospelá,alebo keď budem mať sponzora.Kto sa hlási?
Úplne ma to ohromilo. :)   
Myslím,že veľa blogerov má niečo podobné v zálohe,len s tým nevyšli ešte na svetlo.
Áno,všetci ste šikovní,len ja som lemra. :D
Ale niesi  .Ty by si mi mohla prispieť nejakými návrhmi v oblasti módy. :) (už kšeftujem)
Veľmi rada fotíš. Kedy sa u teba začala táto záľuba prejavovať ?
Keď som prvýkrát v ruke držala foťák.Ešte taký starý,rozheganý,na baterky a film.Potom prišiel digitálny.S ním som zažila iné rozmery.Ostrejšie farby,lepšie obrysy.Zamilovala som sa doňho.Teraz ho nosím všade so sebou.A aby som nezabudla,prežila som aj éru mobilov.Ten 2-Megapixlový foťák ma dožral.Na nič fotky.Teraz veľmi túžim po zrkadlovke.Týmto smerom by som sa možno chcela vydať v budúcnosti,ak by sen o medicíne krachol.
Ty si taký pozitívny človek a veľa ľudí by si z teba mohlo brať príklad.  Ako by si sa charakterizovala ty sama?
To sa taká iba zdám.V skutočnosti som dosť veľký sebec,urazím sa za každú sprostosť,som lenivec,spachtoš a dosť veľký kritik.
Čo okrem fotografovania,blogovania ťa baví ?
Čítanie,hranie hier,prechádzky s blízkymi.Je toho veľa,teším sa z každej maličkosti.To ma najviac baví.Tešiť sa.



Pastelke želám všetko naj k narodeninám(predčasne,má ich o niekoľko dní),želám jej,aby sa jej splnili všetky sny a aby ostala takou aká je. :) 














 Emma                  

11 komentárov:

  1. s ňou si píšem už dlhšiu dobu :) je fajn :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Veľmi pekne ďakujem ešte raz :)
    Potešila si ma :)
    Ďakujem aj za to prianie k narodeninám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. skvelá! aj ty, tvoje otázky, aj ona, jej odpovede :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. fakt pekný rozhovor a ešte lepšie odpovede...to keď ja som mala 13-bože:D by som sa na nič takéto triezve nezmohla

    OdpovedaťOdstrániť
  5. prosim ta, aka Tina?? TAVI, TAVI, TAVI!!!! A bloguje od 11. nie od 13.
    (sorry, nedalo mi to)
    :))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tavi,jasné! Veď ja som to upravovala:( nekrič na mňa :D
    Ostatným ďakujem za komenty,vážim si to :*

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ona je skvela, aj ja ju mam rada! =)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. hodne zajimavy rozhovor, rada jsem si pocetala i se neco dozvedela!

    OdpovedaťOdstrániť
  9. to bol krásny rozhovor! ;)

    pastelka je také slniečko :D

    OdpovedaťOdstrániť