8. 2. 2011

Emma asks.. Slečna Napoleonová

Slečna Napoleon slecnanapoleon.blogspot.com bola prvá,ktorá ma potešila svojím komentárom,keď som začínala s blogovaním. Pre niekoho bezvýznamnosť,mne to však dodalo odvahu a nakoplo ma to! Preto som sa s ňou,ako s prvou,rozhodla urobiť rozhovor. Ona súhlasila a tak si ho môžte prečítať v nasledujúcich riadkoch. Príjemné čítanie! :)





 Vo svete blogerov nie si nová,predtým si už jeden blog mala. Prečo si ten prvý zrušila?
Moja najlepšia kamoška Kristínka Šišková je študovaná módna návrhárka. V tej dobe, keď som si založila prvý blog prišiel taký blogový boom a ja som v tom videla pre ňu super príležitosť ako sa zviditeľniť. Problém je v tom, že sa hanbila a svojim blogom som ju v tom chcela povzbudiť aby začala.
Inak keby si chcela, adresa jej blogu je http://glamoursapphireeyes.blogspot.com/



Ďakujem trošku rozšírim obzory sebe a aj svojím čitateľom. J   Pracuješ s bižutériou,lepšie povedané-vyrábaš ju. To si vyštudovala alebo ťa to jedného dňa len tak napadlo?
Študovala som scénickú a kostýmovú tvorbu v Trenčíne. Výroba a navrhovanie doplnkov k divadelným odevom vlastne patrila k tomu. Ale prvýkrát som takto chytila kliešte až pred 4 mesiacmi. Dovtedy som robila z iných materiálov a skôr len občas...
Na to,že si to prvýkrát skúsila len prednedávnom,je tvoja tvorba naozaj úžasná ! Sleduješ najnovšie módne trendy v bižutérii a odtiaľ čerpáš inšpiráciu resp.v okamihu, keď to najmenej čakáš Ti zrazu zabliká žiarovka nad hlavou ?
Ďakujem!  Nie, priznám sa, že nesledujem žiadne trendy. Snažím sa nič nekopírovať aj keď priznám sa, sledujem, čo nosia iní a občas mi niečo veľmi padne do oka. Moja inšpirácia prichádza až keď materiál držím v rukách. Vtedy ma napadne milión kombinácií a ja sa snažím zhmotniť tú najlepšiu.
Aké by mali byť ženy,ktoré budú nosiť tvoje výrobky? Keď tvoríš, dokážeš si predstaviť typ človeka,ktorému by to pristalo najviac?
Vyrábam iba šperky, ktoré by som si na seba dala aj ja. Čo sa aj reálne deje. Ale nie je konkrétny typ žien. Väčšina mojich šperkov pôsobí trochu ako vintage a glamour, ale mám aj pár hippie kúskov... Záleží od príležitosti a vkusu. Som tiež zástanca teórie, že keď má žena skutočne krásne a výrazné náušnice, už sa ani veľmi nemusí maľovať.

Presne tak! Doplnky niekedy urobia viac, ako my ženy,očakávame. Výrazné veľké náušnice alebo prstene sú mojou záchranou. J  Na tvoj blog si denne klikajú aj ľudia zo zahraničných krajín- Filipíny, Indonézia, Taliansko ... Majú aj takéto krajiny záujem o tvoju prácu?
Práve včera sa mi cez facebook jedna slečna ozvala až z Indie J
To muselo byť úžasné:)
To bolo! Záujem cudzích ľudí o moju tvorbu ma vždy veľmi  poteší.
Teším sa spolu s tebou. J  Venuješ sa popri blogovaniu a vyrábaniu módnych doplnkov aj niečomu inému, čo ťa napĺňa a robí šťastnou ?
Toho je veľmi veľa. V minulosti som pôsobila v jednej kapele ako speváčka, teraz už si skladám len do šuplíka. Inak píšem poéziu, poviedky... A milujem varenie netradičných jedál! Inak nemám na veľa záujmov teraz ani nejak čas.Takže zbytok až keď ho mať budem.A zabudla som také veci ako maľovanie, kreslenie,šitie...
Dievča, ty si multitalent ! Spev ťa už neláka ?
Spev ma láka stále, ale vec sa má tak, že hlasivky sú tiež iba sval a keď ho pravidelne necvičíš, po čase to nestojí za veľa. Treba byť aj sebakritický.
Objavila si sa v magazíne Eva,považuješ to za svoj najväčší úspech spojený s blogovaním?
Ani nie. Vlastne som do poslednej chvíle neverila, že sa tam objavím a doteraz som si to neuvedomila. Ale za môj najväčší úspech považujem počet ľudí, ktorých môj blog zaujíma. Viem, že sú väčšie čísla na iných blogoch. Ale ja vlastne ani nie som módna blogerka.
No môj počet followers je zatiaľ iba 26 J,  ale myslím si,že to nie je o ich počte ,ale skôr o štatistike ..
Tak tak  Tak som to myslela.
Čo si myslíš o móde,najmä slovenskej ?
Ako to vyjadriť... Slovenská móda je podľa mňa plná extrémov, protikladov a svojskosti.
Je tu plno ľudí, ktorí na seba navlečú hocičo aj keď je to nevkusné. Plno takých, ktorí sa na niečo hrajú a výsledok je tiež nevkusný. Dnes už je ale ťažké povedať, čo presne je nevkusné, pretože doba dospela do takého štádia, že sa to akoby prelína. Je tu však plno takých, na ktorých sa človek pozrie a padne mu sánka. Lebo je to úžasné. Čo som si však všimla, práve takí väčšinou nemajú blog. Škoda, nie?
Sleduješ blogy na Slovensku ? Ak áno, ktoré zo slovenských blogeriek sú pre teba tie naj ?
Mám rada už spomínanú Kiku. Pretože jej kreácie sú niečo, čo sa len  tak nikde nevidí. Ďalej mám rada jednu žienku, ktorá študovala presne to isté čo ja, len o ročník nižšie - Veju (DEER and PIGEON). Milujem vlasy Majky z LePlee. A obdivujem kreativitu Evky Schon.



Slečne Napoleon držím palce, a želám jej veľa zakázníkov nie len z Indie,ale aj z iných krajín. 







Emma

13 komentárov:

  1. Super rozhovor Slečnu Napoleonovú mam hrozne rada :))

    www.fashion-paradis.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Super nápad tohle.. A bezva rozhovor :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dakujem za vyborny rozhovor obom skvelym slecnam! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Super rozhovor! Slečna Napoleonka je ohromne talentovaná,.. objednala som si od nej náramok a vyrobila ho presne podľa mojich predstáv. Šikulka najväčšia! A čo je na tom najlepšie, bola to tiež práve ONA, ktorá ma poctila prvým komentom na mojom blogu! Tiež si to pamätám.) A hrozne jej ďakujem za spomenutie môjho mena,.. zlatá! Až sa červenám!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Napoleonkin blog patrí medzi moje najobľúbenejšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. hihi a dala si tam akurat obrazok naramku co vyrobila pre mna :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. skvelý rozhovor:)) veľa otázok a nie také dovecoviny...chválim obe!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Prvy komentik si pamatam aj ja - venovala mi ho slecna Lady of Pemberley: http://doortopemberley.blogspot.com/

    Som skoro vecer nezaspala aka som bola happy. Ako malo staci blogerom ku stastiu, pravda?:)

    Dakujem za super citanicko, Napoleonka je naozaj velmi talentovane dievca so super vkusom.

    xoxo

    Lemonka

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Slečnu Napoleonovou jsem do teď neznala, ale její blog jsem "zhltla" jedním dechem. určitě začnu sledovat:-) tobě děkuji za poznání další skvělé blogerky:-)

    OdpovedaťOdstrániť