4. 6. 2011

Emma asks ... Dream of Denda

Po dlhšej dobe prichádzam z ďalším interview. Na toto som sa zvlášť tešila, pretože Denis je prvý chalan, s ktorým som robila rozhovor a ktorí sa Vám pokúsi priblížiť to, ako muži o móde premýšľajú, čo pre nich móda znamená či to, čo potrebuje každý muž v šatníku. /Jeho blog nájdete tu!/ Interview ma bavilo, bude aj Vás. ;)


,,Keď sa muž pustí do módy, tak to stojí za to.“


Inklinoval si k móde už odmalička? 

K móde som inklinoval už od malička. Stále som vymýšľal, čo si oblečiem. Stále som si vyberal veci ktoré malé deti nenosili s veľkým nadšením a podobne .Dokonca, keď som mal okolo 7-8 rokov, odmietol som ísť do školy vo svetríku, pretože mu chýbal jeden gombík. Povedal som mame, aby mi prišila nové gombíky rovnakej farby, lebo inak si to neoblečiem.
A človek by si myslel, že z toho vyrastieš..  Nevyrástol, našťastie. J
Kamarátiš sa s Beccou,ktorá je známou blogerkou. Inšpiroval ťa jej blog k vzniku toho tvojho?
S Beccou sa poznám už dlho, a aj ona mi vnúkla inšipiráciu založiť si blog, aj keď som o tom uz dlhšie uvažoval. Neskôr, keď som mal viac času pustil som sa do toho, aj keď momentálne nemám veľa času blogovať, čo ma veľmi mrzí, pretože kvôli blogu som si zaobstaral aj foťák, aby boli fotografie lepšie a kvalitnejšie.
Čo je tvojím najväčším snom, ktorý chceš v oblasti módy dosiahnuť?
Chcel by som sa stať stylistom alebo aj módnym návrhárom ,pretože v poslednej dobe ma začalo baviť navrhovať rôzne skice. No určite by som sa chcel stať niekým významným vo svete módy . Pretože moje heslo života znie: ,,Nechcem byť len ďalšia šedá myš.“

Si muž a spojenie ,,muž a móda“ u niektorých ľudí vyvoláva predsudky. Stretol si sa s nimi?
Muž a móda na Slovensku je spojenie menej zaužívané. Predsudky tu boli vždy a samozrejme neobišli ani mňa. Lámať si hlavu nad tým, koľko ľudí ťa skritizuje za to, ako vyzeráš a väčšinou ti dajú nálepku TO URČITE NIE JE HETERO. No myslím, že chalani ktorí blogujú a obliekajú sa inak, sledujú módne trendy, to berú asi tak isto ako ja a to jedným uchom dnu a druhým von.
Čo Ťa najviac inšpiruje pri tvorení svojich outfitov?
Inšpirácia väčšinou prichádza sama od seba. Ľudovo povedané kopne ma múza do módnej časti mozgu a už to ide. Pri tvorení prvých outfitov som ani nepremýšľal, ale iba tvoril tak ako to vyzeralo v mojej hlave. Proste klasika, nakúpenie si potrebných vecí, samotné tvorenie a potom okamih, keď si daný výtvor oblečiem. Myslím, že nie je nad to, obliecť si vec, ktorú si sám vytvoríš. Ale zas nemôžem povedať, že inšipirácia ide čisto len z mojej hlavy. Veľkou pomocou je samozrejme internet, blogy, lookbook, ale aj časopisy asi tak ako každý človek zasvätený móde.

 
      ,,Svoj štýl charakterizujem jedným slovom – ORIGINALITA.“
Stávajú Ti vlasy dupkom, keď vidíš mladíka v obleku a jeho doplnkom je igelitová taška?
Osobne som mladíka v obleku a igelitovú tašku zažil nie raz, keďže v Košiciach narazí človek na kadečo. Ale nejak extra zvlášť sa nad tým pozastavovať si myslím nemá zmysel. Pretože to tu stále bolo a stále bude. A čo my vieme, možno sa igelitky stanú ,,novým módnym hitom“. :D
Tvoj najväčší módny prehrešok?
Vieš, že si ani neviem spomenúť? Určite ich zopár bolo, no teraz mi nenapadnú. Väčšinou sa snažím vyzerať k svetu aj po ťažkej noci. :)

Čo by podľa Teba nemalo chýbať v šatníku každého dospievajúceho muža ?
Z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že základné outfity a nejaké tie doplnky. Treba mať z každého rožku trošku. Určite oblek, slušnejší outfit totiž tiež nie je na zahodenie, šatky či už ako náhrada kravaty alebo len tak do mesta na skrášlenie celého outfitu. To nikdy nie je na škodu. Je toho určite veľa, čo by tam malo byť, no to už je na každom jednom mladíkovi, čo do svojho šatníka zaradí.


Ako by si charakterizoval svoj štýl?
Fúú, ťažká otázka, no jednoznačná odpoveď. Nechcem vyzerať namyslene ani nič podobné, ale je to originalita. Ale tu má každý z nás. Nemôžeš sa zaradiť do jedného štýlu ako napr.chalan, ktorý nosí obleky rovná sa čistá elegancia. Skôr spojenie toho, čo si veľa slovenských mužov nedovolí. A to ma baví vyzerať inak ako ostatní, veď predsa prečo nebyť jedinečný. Máme predsa len jeden život, tak preco sa neukázať najlepšie ako vieme.Však ? :D

                               ,,Nechcem byť len ďalšia šedá myš.“

Čo Ti v oblasti módy u mužov a žien najviac prekáža?

Najprv to špecifikujem na Slovensko. Určite zaostalosť. A to dosť veľká. Určite mi dáte za pravdu, že Slováci su veľmi konzervatívni, všetko novšie, extravagantnejšie je zlé, neprípustné. Hlavne pre staršie generácie. U žien mi toho vadí pomerne málo. Ženy sú modelovateľné, prispôsobivé a chápavé v tejto oblasti. I keď stále sa nájdu isté typy, ktoré si na seba hodia obyčajné veci, ktoré ešte k tomu vyzerajú rovnako a myslia si, že ohúria. A však stále je to s nimi ľahšie ako s mužmi. Muži neradi menia svoj šatník, teda veľká väčšina, až na pár výnimiek. Ale už keď sa pustí muž do módy, tak potom to stojí za to.

6 komentárov:

  1. super rozhovor, jeho blog mám rada :) A úplne súhlasím s vetou: Slovensko a zaostalosť :D čistá pravda!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Denisa mám ráda už mi chýbali Tvoje rozhovory

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Denis je unikát :) Dobrý rozhovor, najmä súhlasím s jeho názorom na to, že Slovensko je v móde zaostalé :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Btw, nabudúce musíš ísť na stretko s nami aj Ty :) Moja chyba, zabudla som sa Ťa spýtať či si tiež z KE, joj!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Odpúšťam, Zuz :) Pôjdem veľmi rada! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. suuuupis!!! ten chalan je meeega...:)

    OdpovedaťOdstrániť