27. 4. 2011

Emma asks ... Sweet Lady Lollipop

Ďalšou z mojích obetí, ktorú som vyspovedala je Ivanka.
Toto sladké dievčatko fotí krásne fotky, píše texty s hlbokými myšlienkami, ulietava na sekáčoch, a navyše je veľmi príjemná! Chcete dôkaz? Čítajte...

Tvoj blog má adresu http://sweetladylollipop.blogspot.com/ prečo práve takýto názov? :)
Keď som sa pred niekoľkými rokmi začala intenzívnejšie zaujímať o fotografie (ak sa to tak dá nazvať, pretože som mala asi 12 či 13 a nemala som s fotením takmer žiadne skúsenosti, robila som to len pre zábavu a chcela som byť iná ako moje rovesníčky, ktoré sa fotili mobilom o zrkadlo), založila som si na Pokeci album, kde som pridávala svoje fotky. Chcela som, aby bol jeho názov originálny a aby ma vystihoval. Vždy som mala rada šaty, ružovú a všetky také tie typické sladké dievčenské veci. A preto som sa rozhodla, že budem SWEET LADY LOLLIPOP. Neskôr som to pri založení blogu využila, takže som sa s jeho názvom nemusela trápiť. :)
Originálne. ;) Obliekaš si prevažne veci zo second handu. Prečo?
Ako študentka strednej školy nemám stály vlastný príjem a nemôžem si dovoliť kupovať drahé veci. Keďže nakupujem veľa a často, uprednostňujem radšej "sekáče".( Nechcem zruinovať rodinný rozpočet). Takiež som na také nakupovanie zvyknutá, pretože už ako malú ma maminka brávala nakupovať spolu s ňou do sekáčov. Mnohokrát tam nájdem nové veci s originál visačkami a kúsky, ktoré nikto v mojom okolí mať nebude. V sekáčoch nájdete všetko. Od kvalitných topánok, cez vintage okuliare, až po čajovú súpravu z čínskeho porcelánu. No nakupovanie vo veľkých sekáčoch je boj. V poslednom čase tam chodieva veľa ľudí, ktorí majú šialenstvo v očiach. Oblečenie vám trhajú z rúk a kvôli danej veci by sa s vami aj pobili. No poviem vám, že ak by ma chcel niekto v sekáči kvôli tým a tým šatám zbiť, neváhala by som a kľudne by som si to s ním rozdala. Veď kde inde by ste kúpili šaty značky TOPSHOP s pôvodnou cenovkou 67€ za 7€, ak nie v sekáči? Alebo čo tak leopardie balerínky za 80 centov? *-*

       ,,Budem veriť, že osud ma s módou v budúcnosti nejako spojí."


:-O Tie leopardie balerínky by som brala ihneď! Ja som také šťastie na dobrý sekáč ešte nemala... Mám však šťastie na blogy, na ktorých natrafím na DIY. Ty DIY nerobíš. Dôvod?
Neschopnosť. :D Nemyslím si, že každá blogerka musí robiť DIY, aby uspela. Samozrejme, čitateľov takéto veci potešia a je to veľmi inšpiratívne, no ak by bolo na každom blogu DIY, mňa osobne by to asi začalo nudiť. :) Páči sa mi, ak sú blogy rôznorodé. Veď každý sme originálna osobnosť a také by mali byť aj naše blogy. Okrem toho mám na takéto veci málo času, keďže mám aj veľa iných záľub.
Podliehaš módnym trendom alebo to skôr nechávaš na svoje cítenie a osobný pocit?
Raz za čas určite. No snažim sa ostať sama sebou, pretože neobľubujem davovú psychózu.
Takže scéna vytrhnutá ako zo Shopoholičky nehrozí. :) Tráviš veľa času vymýšľaním outfitov? Čo ťa najviac inšpiruje?
Outfity si vyberám ráno, než idem do školy. Niekedy to trvá 20, inokedy 30 minút. Z domu nevytiahnem päty, kým nie je všetko zladené do posledného detailu. Niekedy je to veľmi stresujúce, najmä keď nestihám. :D Ale som predsa Superžena, tá zvláda všetko. Inšpirujú ma časopisy, ulica, samozrejme blogy, moja mamička a príroda. Taktiež sa inšpirujem pri filmoch či pri prezeraní celebritných fotiek. Napríklad taká Olivia Palermo! Je božská.
Oliviu Palermo a seriál The City s ňou milujem! :) A priznám sa, si prvá, ktorá povedala, že ju inšpiruje vlastná mama.
Napriek tvojmu poctivému vyberaniu outfitov do posledného detailu, stretla si sa už s negatívnym názorom na tvoj štýl? Ako módu vníma tvoje okolie? Sú voči nej otvorení alebo skôr skeptickí?
Fakt? Ja si so svojou maminkou rozumiem veľmi dobre a veľakrát mi pri výbere oblečenia aj pomôže. Je to skvelé, že máme taký "kamarátsky" vzťah. Čo sa týka negatívnych ohlasov, musím poklopať (klop-klop), zatiaľ som sa nestretla s nejakými vyráznymi odporcami. :D Ľudia v mojom okolí sú voči nej otvorení. No vždy sa nájde niekto, kto s tebou nie je stotožnený a tú svoju "nestotožnenosť" dáva patrične najavo. Či už pohŕdavými pohľadmi, alebo trápnymi rečami. Človek si ale zvykne. :) Ja si však nemyslím, že by som bola nejako extra výstredná, takže to nie je také zlé. :)

      ,,Počas života sa naša osobnosť formuje a hľadáme cesty, ktoré                                    sú stvorené pre nás." 

Je pre Teba móda niečo ako umenie? Chceš sa jej venovať aj v budúcnosti príp. ju vyštudovať?
Rozhodne je. Móda nepozná hranice, je skvelé ako prostredníctvom nej môžeš vyjadriť svoju vlastnú osobnosť to, čo cítiš. Nejde len o módnych návrhárov, ale aj o nás, obyčajných ľudí. Keď mám zlú náladu, oblečiem si tmavšie farby a hneď všetci vedia, ako sa cítim. Venovať by som sa jej chcela, no len čas ukáže, akým spôsobom. Mám veľa snov a prianí, no nie všetky sa mi splnia. Budem veriť, že osud ma s ňou v budúcnosti nejako spojí. :)


Myslíš si,že aj ľudia bez vkusu sa postupným zdokonaľovaním môžu dostať napr. na post stylistu? Nemusí sa s vkusom človek už narodiť?
A čo je to vkus? Veď je to len nejaký hlúpy výraz, ktorý vymyslel človek s vysokým sebavedomím, ktoré mu nepatrí. Každý sme iný, každý sme jedinečný, každý má rád niečo iné, preto je podľa mňa veľmi subjektívne hovoriť, či niekto vkus má, alebo nie. Počas života sa naša osobnosť formuje a hľadáme cesty, ktoré sú stvorené pre nás. Každý raz nájde tú svoju a tým určite aj ten "vkus".

Navyše, vkus/štýl sa môže často meniť. Napr. Rihanna bola jeden deň oblečená v latexe a na druhý deň mala svoj šatník zaplnený oblečením so vzorom kvetín. Každopádne, móda sa točí stále dookola s menšími obmenami. Zaujímala ťa móda aj predtým ako si si založila blog?
Jasné, už od mala. :) Vďaka maminke. A s tou Rihannou máš pravdu. :)
Na záver sa priznaj: Tvoj najväčší módny prehrešok? :)
Padajúce ramienka od podprsenky. :D Vždy keď si dám blúzku, tak sa mi šmýkajú a každú chvíľu si ich musím naprávať. Neznášam to! :))





Ivke ďakujem za čas a za príjemný rozhovor!  

EMMA
Zn. Shopoholic

12 komentárov:

  1. Pěkný rozhovor! Jde vidět, že otázky jsou i spontánní, ne jen předem vymyšlené a jsou příjemné a celé se mi to moc dobře četlo, i přesto, že je to ve Slovenštině! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Milujem tvoje rozhovory tento blog sledujem ale nie tak intezívne ako ten tvoj každopádne držím palce tejto slečne

    OdpovedaťOdstrániť
  3. tvoje rozhovory sú super! :)) ako aj Ivanka ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. len som sa utvrdila v tom, že Ivanka je naozaj skvelá baba :) A ty robíš skvelé rozhovory!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. super rozhovor, Ivanka působí moc sympaticky :)

    Fashion&Chocolate

    OdpovedaťOdstrániť
  6. super rozhovor,radosť čítať ! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Skvelý rozhovor... Ivanka pôsobí veľmi milo a so správnym prístupom k svetu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. je super! a ty dávaš skvelé otázky

    OdpovedaťOdstrániť
  9. á užasné tričko, na předposlední fotce!

    OdpovedaťOdstrániť