14. 6. 2011

Emma asks...Zuz

Rozhovor sme toľko odkladali,až to nakoniec vyšlo. Zaujímavé otázky, zaujímavé odpovede. O tom, čo dolcezuzka miluje, čo si myslí o veľkostiach XXS na modelkách sa dozviete v nasledujúcich riadkoch. 


Čo pre teba znamená móda?
Móda? No, hru, ktorej sa menia pravidlá každú sezónu. Nebudem sa tváriť, že som to povedala ja, autorom je Stefano Gabbana. :) Ale nie, móda a trendy sú niečo, s čím žijem už od mala, o čom čítam (aj keď poväčšine skôr ide o pozeranie fotiek, povedzme si pravdu:), čo ma inšpiruje, ale čo slepo nenasledujem.
Nenasleduješ, zachovávaš si svoj vlastný štýl. Ako by si ho charakterizovala?
Môj štýl by som charakterizovala  ako síce neustále sa meniaci podľa nálady, ale aj keď sa mení, prevažuje v ňom to dievčenské, ženské. Žena je tvor, ktorý má na rozdiel od mužského pokolenia (bez urážky k nemu), toľko krásnych vecí, ktoré môže ukázať a zdôrazniť, že by bola škoda pričasto to zakrývať športovým alebo maskulínnym oblečením. Preto nosím nohavice a jeansy iba naozaj keď musím a športové oblečenie si nechávam na chatu. :)
Všimla som si, že rada nosíš háremky. Je to trend, ktorý muži neznášajú, ale my ženy ich milujeme. Bez akého must-have by si sa ešte nedokázala zaobísť?
Ak Ti mám pravdu povedať, háremky som síce párkrát mala na sebe, lebo sú neskutočne pohodlné a aj keď priberieš, nikto to nezbadá :), ale mojím skutočným must-have sú sukne a šaty. A samozrejme nejaká tá čipka, kvietky, vzory, bodky, výrazné farby a hlavne teraz v lete má rada všetko, čo je veselé. A ešte k háremkám. Bola by si prekapená, ale keď ich skombinuješ so ženskejším topom a topánkami na vysokých opätkoch, tak Ti ich aj samotní muži pochvália. Opätky asi robia veľa. ;)
S opätkami plne súhlasím! Krásne tvarujú nohy a chlapci sa na ne balia jedna radosť. :D Kedy sa zmenil tvoj vzťah k móde resp. kedy si sa o ňu začala zaujímať?
A nielen to! Spôsobia, že sa Ti vystrie celý chrbát, vypnú Ti prsia, viac vystrčia zadok, chôdza je viac sexy, no jednoducho celá veda! :) O módu som sa začala zaujímať ešte na základnej škole. Mám totiž staršiu sestru, ktorá má veľmi dobrý vkus, takže som sa po nej "opičila". Čítala som všetky módne časopisy, potom na strednej som hltala prehliadky, dosť dlhú chvíľku koketovala aj s myšlienkou, že chcem byť stylistka a k módnemu blogu som sa "dokopala" až na výške. Sama nechápem, že mi to trvalo tak dlho, keďže to bol môj sen približne od pätnástich.
Sestra bola spúšťačom? Nenapadlo Vás blogovať spolu?
Vieš čo, nikdy mi táto myšlienka nenapadla. :) Sestra bola spúšťačom, ale ju to neskôr prešlo. Vkus má stále skvelý, ale o módu sa zaujímam viac ja. A spolu by sa to veľmi nedalo aj preto, lebo ona je v Bratislave a ja v Košiciach.
Fotiť svoje outfity, ,,vešať" ich na net...to sanemusí každému páčiť. Aké sú tvoje skúsenosti v tomto smere? Stretla si sa s negatívnou kritikou?
Áno, stretla. Bohužiaľ. Ak ideš z "kožou na trh", ako ja na internet, že ma každý vidí, vie ako vyzerám, nemusí sa mu to páčiť. Sto ľudí, sto chutí. Bolo zopár negatívnych komentárov. Jeden z nich ale neviem hodnotiť inak ako hnusný a nechápem ho. Daný človek si na mňa vytvoril názor iba podľa fotiek a v komentári, ktorý mi napísal ma urážal, hodnotil môj vzhľad, ktorý neviem zmeniť a povahu, ktorú osobne nepoznal. Navyše nebol schopný sa ani podpísať. Viem, existujú rôzni ľudia, ale ja preferujem tých, ktorí si za svojimi slovami stoja vlastným menom a dávajú konštruktívnu kritiku. Vtedy ma to zobralo, ale aspoň teraz viem, že niektoré veci treba brať s nadhľadom.
Prosím Ťa! Anonymy všetci ,,milujeme" hlavne tie negatívne. Skrývajú sa za nimi zakomplexovaní ľudia, ktorí sú hrdinami iba cez internet. V skutočnom živote sa zosie.ajú zo všetkých ľudí, ktorí sú lepší ako oni a vzhliadajú k nim ako k bohom.
To slovíčko Anonym môže skrývať hocikoho. Preto si takéto komentáre brať k srdcu nemôžem. Ja som ja. Nie som typická kráska s dokonalými mierami a modelkovskou tvárou. Blogujem, no a keď sa to niekomu nepáči, nech to nečíta! Radšej nech si pozerá Smotánku, tam je umelín dosť. :)
Stotožňujem sa, veď prirodzenosť je predsa najkrajšia. :) Mnoho blogeriek nakupuje v shopoch ako Zara, Topshop, H&M. Práve H&M predstavilo prednedávnom svoju kolekciu na jeseň s Dariou Werbovy? Videla si? Čo na ňu hovoríš?
H&M je asi po všetkých secondhandoch môj najobľúbenejší obchod. Niekedy som tam pomaly častejšie ako na prednáškach a cvikách. :) A niekedy mám naozaj problém z neho vyjsť s prázdnymi rukami, hlavne v období sale-ov. Ale tak to určite poznáš. :) Vtedy ma chytí taký dravý pohľad a všade hľadám Sko, lebo sa pri sale-och vypredá stále prvé. :) A tú fall kolekciu som už sledovala, aj teda na fotkách blogeriek, ktoré boli v showroome. Všeobecne milujem leto, takže je mi ťažké sa prepnúť na jeseň.:) Ale už som si vyhliadla jednu clutch so zvieracou hlavou, takže na tú mám už teraz zálusk. :)
Ja mám zálusk na tie krásne kabátiky ! Takže šetrím, šetrím. :D Zasiahnem do  Tvojho súkromia, ak dovolíš. :P aký je Tvoj životný štýl? Párty, dance, hudba..? Alebo presný opak?
Momentálne Monster, Red Bull, káva a poznámky na skúšku. :)
Ale cez leto festivaly, party, hudba, všetko. :)
A všeobecne? Asi tak pol na pol. Prešla som si svojím party štádiom, keď to bolo celé len o parketoch, drinkoch a parties. Teraz idem "žiť" menej často, ale stále poriadne! :)
Keď už máš tie skúškové, držím samozrejme palce, ale prezraď, čo študuješ. :)
Ďakujem pekne!
Veľmi som chcela študovať módu. Aj keď som bola v USA, na stránke FIT som strávila celé dni.
Ale skončila som na masmediálnych štúdiách v Košiciach, pričom by som veľmi chcela o rok prestúpiť na magisterské do Bratislavy. Tak dúfam, že sa to podarí. :)
Keďže si bola v USA, porovnaj ich módu s tou našou. Mne to totižto príde tak, že ľudia tam neriešia, čo si kto o nich myslí. Idú si svoje nehľadiac na druhých.
Vo veľkých mestách určite nikto nerieši čo máš na sebe, tam je strašný individualizmus. Ja som však mala možnosť stráviť rok v malom meste (3500 ľudí). Tam sa na Teba pozornosť sústredí až príliš. Ja s mojimi sukňami a opätkami som bola ako päsť na oko. Dievčatá na seba väčšinou hodia UGGsy, Crocsy, nejaké to Hollister alebo Abercrombie&Fitch triko, poprípade niektoré obrovské mikiny s názvom školy a neriešia. Niekedy do školy pokojne došli v pyžamových nohaviciach! (WTF?) Ale nájdu sa aj svetlé výnimky, asi ako všade.
Pyžamové nohavice? :D Úlet! :D Keď na istej módnej prehliadke odmietli uviesť na mólo príliš chudé modelky, spôsobilo to škandál. Čo si o tom, že návrhárov a všeobecne módu prezentujú dievčatá, ktoré vážia sotva 45 kíl?
Ťažko povedať. Keď si to zoberieš takto, veľa dizajnérov chce, aby sa pozornosť sústredila pri prehliadke iba na modely samotné, nie na modelky, tie sú veľakrát iba sotva 45kilovým vešiakom. Preto chápem ich voľbu. Nemyslím si ale, že je to správne. Celkovo by v móde podľa mňa mal byť priestor pre všetkých, čiže aj pre chudučké dievčatá, ale aj pre ženy s krivkami, veď prsia a boky sú to, čo robí ženu ženou. Keď som mala menej rokov, mala som veľké problémy s váhou, čiže nemyslím, že tento kult vyziabnutosti je to pravé. Nech si každý vyzerá ako chce, s krivkami aj s kosťami, podstatné je, aby mal dobrý vzťah sám so sebou. Už hovorím ako z nejakej knižky. :)
Ale múdro vravíš. :) Čo na móde ťa najviac baví? Čo ťa baví na samotných fashion blogoch?
Na móde ma baví to, že ňou dokážem aj bez slov vyjadriť moje nálady, moju osobnosť.
A fashion blog? Tak to je miesto, kde môžem byť sama sebou, zverejňovať moje kreácie, fantázie, nápady, fotky, inšpirácie, texty, a keď sa nájde aspoň jeden človek, ktorému sa to páči, tak ma to veľmi poteší. :)
 

4 komentáre: